Bana Bir Şeyhler Oluyor poster

Bana Bir Şeyhler Oluyor (2003)

Movie ★ 7.5 151 min

“Anlatacaklarım var! Vaaz vermek değil niyetim, duyduğumu söylemek. Söylemeye değer şeyler duyuyorum zira. Belki hayatı daha yaşanır kılmak için ya da belki sade, ama sade anlatmak için... Sen anlat dedi Tanrı bana, anlaşılsın diye değil, hiçbir mükafat istemeden anlat... Çünkü bir mükafattır artık bir anlatıcıya doğru düzgün anlaşılmak! Sen anlat dedi... Sen sade anlat! Umudu hatırlatsın diye umutsuzluğu, çareye yol açsın diye çaresizliği anlat... Ders verme dedi kimseye, çünkü hoca denmez öğrenmesini bitirene. Çırakları olan bir çıraktır usta, olsa olsa... Sen anlat dedi bana Tanrı, sen sade anlat.... “ Yılmaz Erdoğan, “Bana Bir Şeyhler Oluyor” oyununun kahramanı Hilmi Duran’a söylettiği bu sözlerle, yazar olarak neden böyle bir oyun yazmak zorunda kaldığını açıklamakla kalmıyor, aynı zamanda kahramanının da kimliğini ele veriyor.

Yılmaz Erdoğan Writer Yılmaz Erdoğan Director

▶ Play

Quick facts

Released
December 5, 2003
Runtime
151 min
IMDb
tt1720050

Cast

Vizontele Tuuba 2004 ★ 6.1
The Man of Your Dreams 2011 ★ 8.1
jerks. 2017 ★ 7.9
The Real Ass Boys 2010 ★ 7.5
Darío Gómez: El rey del despecho 2024 ★ 8.3
My Little Girl 2018 ★ 7.9
Our Hope Is Şaban 1979 ★ 6.8
¿A qué estás esperando? 2024 ★ 8.6
Oríllese a la Orilla 2024 ★ 8.1
The One Who Loves Justice: Moonlight Mask 1972 ★ 8.1
The Scent of Passion 2021 ★ 7.3
Whisper of the Heart 1995 ★ 7.9

Also Worth Watching

Vicious 2025
Final Score 2018
Stewie Griffin: The Untold Story 2005
Icefall 2025
Jerry Maguire 1996
Slanted 2026
Şendul Şaban 1985
CM101MMXI Fundamentals 2013
Mr. Peabody & Sherman 2014
Wolf 2018
Ararat 2002
Losers' Club 2011
Coach Carter 2005
American Underdog 2021
Pimp 2018
Thunderstruck 2012
Heartbreakers 2001
Conquest 1453 2012

Frequently asked questions

What is Bana Bir Şeyhler Oluyor about?
“Anlatacaklarım var! Vaaz vermek değil niyetim, duyduğumu söylemek. Söylemeye değer şeyler duyuyorum zira. Belki hayatı daha yaşanır kılmak için ya da belki sade, ama sade anlatmak için... Sen anlat dedi Tanrı bana, anlaşılsın diye değil, hiçbir mükafat istemeden anlat... Çünkü bir mükafattır artık bir anlatıcıya doğru düzgün anlaşılmak! Sen anlat dedi... Sen sade anlat! Umudu hatırlatsın diye umutsuzluğu, çareye yol açsın diye çaresizliği anlat... Ders verme dedi kimseye, çünkü hoca denmez öğrenmesini bitirene. Çırakları olan bir çıraktır usta, olsa olsa... Sen anlat dedi bana Tanrı, sen sade anlat.... “ Yılmaz Erdoğan, “Bana Bir Şeyhler Oluyor” oyununun kahramanı Hilmi Duran’a söylettiği bu sözlerle, yazar olarak neden böyle bir oyun yazmak zorunda kaldığını açıklamakla kalmıyor, aynı zamanda kahramanının da kimliğini ele veriyor.
Who directed Bana Bir Şeyhler Oluyor?
Bana Bir Şeyhler Oluyor was directed by Yılmaz Erdoğan.
Who stars in Bana Bir Şeyhler Oluyor?
Bana Bir Şeyhler Oluyor stars Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Altan Erkekli, Zerrin Sümer.
When was Bana Bir Şeyhler Oluyor released?
Bana Bir Şeyhler Oluyor is a 2003 film.
Where can I watch Bana Bir Şeyhler Oluyor?
You can watch Bana Bir Şeyhler Oluyor with full details, cast, and streaming options on 3eyedraven.